Amit tudni kell az Aloe veraról!

Valószínűleg mindannyian hallhattunk már a híres Aloé Vera növényfajról az orvoslás, gyógyítás kapcsán. Sokan tudják, hogy rengeteg gyógyító hatása van és nagyon sokféleképpen alkalmazható. Az orvosi aloé vagy barbadosi aloé (aloé vera) az aloé nemzetségbe tartozó növényfaj.

Az Aloe vera kivonatait a világ minden táján széles körben használják, mint például a kozmetikai iparban és az alternatív gyógyászatban, mivel fiatalító, nyugtató, immunerősítő és nem utolsó sorban sejtregeneráló hatásai vannak. Egy olyan növényről van szó, amelyet csak 4-5 éves korától lehet használni, mivel a korai években még csak mérgező anyagokat tartalmaz.

Az aloé verának csakis a leveleit használják fel gyógyászati célokra. A levelek más részeit, több iparágban is hasznosítják. A növény leveleinek belső részéből származik a sűrűn folyó nedv, amely könnyen látható, ha egy levelet eltörünk.

Az orvosi aloé verát már több évezrede használják az orvoslásban, gyógyításban. Mivel az aloé nagyon sok betegségre, bőrelváltozásra és emésztőszervi problémára jelent gyógyírt, ezért nagyon népszerű még most is.

Manapság már több olyan ország is van, ahol termesztik a növényt, olyan helyeken természetesen, ahol az éghajlat alkalmas arra, hogy szabadföldben lehessen őket nevelni. A növény nedve külsőleg alkalmazva nyugtatja és gyógyítja a bőrt és sok esetben nagyon hasznos lehet, például rovarcsípésnél, kiütések esetén stb.

Antibakteriális tulajdonsága miatt segít a sejtek gyorsabb regenerálódásában, ezért a levél nedvéből készült gél bőrre való alkalmazása hozzájárul a gyakori bőrbetegségek kezeléséhez és gyógyításához. Nagyon sok kutatás kimutatta, hogy az aloé antibakteriális, vírusellenes és gombaölő tulajdonságokkal is rendelkezik, melyek csupán önmagukban is támogatják, erősítik az immunrendszert.

Amit tudni kell az Aloe veraról!

Az Aloe Vera jótékony hatásai

Az Aloe vera egy olyan növény, amelyet mindenhol ismernek a világon és sokan csodaszernek is nevezik, mivel nagyon sok jótékony hatása van az emberi szervezetre és sok betegséget lehet vele kezelni. A növény kivonatait használják a kozmetikai iparban és az alternatív gyógyászatban egyaránt.

Az Aloe vera jótékony hatásainak egyike, hogy nyugtatja és gyógyítja a bőrt, ezért nagyon sokan használják, bőrirritáció, bőrbetegségek, kiütések, akár rovarcsípések esetén. A növény már évezredek óta ismerik és használják, hiszen antibakteriális hatása sok problémával szemben jelent megoldást. Tele van antioxidánsokkal és olyan természetes immunerősítőkkel, amelyek segítenek a szabadgyökök (olyan instabil vegyületek, amelyek az egészségre károsak és felgyorsítják az öregedési folyamatokat) elleni harcban.

Vírusellenes, gombaölő és antibakteriálistulajdonságai miatt segít az immunrendszer egyensúlyának megőrzésében, erősítésében. A növényből készült dzsúsz fogyasztása segít a szervezetnek abban, hogy természetes úton tudja megtisztítani az emésztőrendszert.

Kifejezetten hasznos a szájüreg és az íny egészségének megtartásában. Olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, melyek elősegítik a sejtek növekedését és a vérző íny gyógyítását is. Egyik fontos tulajdonsága, hogy stabilizálja a vércukorszintet. Javítja a szervezet vérkeringését, és megsemmisíti az artériákban lerakódott zsírokat és vérrögöket.

Az aloé rendszeres fogyasztása megakadályozza a vérsejtek összetapadását, amely a stroke egyik legfőbb okozója. Egy olyan növényről van szó tehát, amely nagyon sok problémára jelent megoldást és sok betegségre gyógyírt.

Hogyha tehetjük akkor válasszuk az alternatív orvoslást és gyógyszerek fogyasztása helyett használjunk és fogyasszunk gyógynövényekből készült kivonatokat, szereket.