Biztonság és otthon – Nem mindegy, milyen zárat választ!

Tudta, hogy a betörések nagy része a bejárati ajtón keresztül történik? Az otthon biztonsága érdekében egy sor szolgáltatás és eszköz áll rendelkezésünkre, de mindezek semmit sem érnek, ha nem a megfelelő minőségű zárakkal vannak az ajtók felszerelve.

Mi alapján válasszunk az egyre szélesebb zár kínálatból? 

A zárbetét típus éppen úgy fontos, mint a méret, de nem elhanyagolható az sem, hogy milyen ajtó van felszerelve. A biztonsági ajtók nem csak a kiváló hang-és hőszigetelés miatt bizonyulnak ideálisnak, hanem természetesen a védelem szempontjából is. A többpontos záródási rendszer és a legalább két zárbetét alkalmazása lehetővé teszik, hogy az illetéktelenek ne tudjanak bejutni otthonunk falai közé.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a régi, silány minőségű ajtókkal és zárakkal a betörők szinte pillanatok alatt elboldogulnak, és onnantól értéktárgyaink nincsenek többé biztonságban. A hagyományos zárakat akár saját magunk is kicserélhetjük, de a bonyolultabb típusokhoz érdemes szakembert hívni.

S hogy mi tehetünk még annak érdekében, hogy lakásunk ne váljon célponttá? A rácsos védelem azonnal elriasztja a betörőket, de a kamerás megfigyelőrendszerek is hasonlóképpen biztonságosnak bizonyulnak.

Fontos, hogy ügyeljünk arra, ne csak a bejárati ajtót lássuk el a szükséges védelemmel, hanem az ablakokra, vagy például a teraszra is érdemes figyelni. Sokan ott rontják el, hogy a közösségi portálokon kiposztolják, ha több napra elutaznak, s ilyenkor ez akár illetéktelenek tudomására is juthat.

Ha otthonunk és értékeink védelméről van szó, akkor nem lehet elégszer felhívni a figyelmet a biztonságra és a megfelelő zárak használatára. Akár online is megrendelhető a szükséges zárbetét, méghozzá kiváló minőségben.