Biztonsági ajtók és zárak fontossága!

Manapság egyre több család dönt biztonsági ajtó vásárlása mellett! Nem szükséges félelemben élni, azonban mindenképpen jobb megelőzni minden kellemetlenséget, mint majd utólag bánkódni!

Fontos a szeretteink, saját magunk, valamint azon értékeink védelme, amelyekért keményen megdolgoztunk! Válasszon biztonsági ajtót, hogy tudja biztonságban a családját, és ne érje semmiféle veszteség!

A biztonsági ajtó ma már nem luxuscikk, könnyen, egyre jobb áron beszerezhetőek a fa-, műanyag-, vagy lemezborítású biztonsági ajtók. Más megoldások, például hevederzárak nem mindig a legbiztonságosabbak, főleg ha régi, gyenge bejárati ajtóinkra szereljük fel őket! Ha ezt ön is belátja és biztonsági ajtó mellett dönt, akkor mindenképpen olyat válasszon, amely több ponton záródik, hiszen ebben az esetben a ajtó lapja és tokja közötti kapcsolat jóval erősebb mint a kevesebb ponton érintkező nyílászárók.

Ha ilyen ajtót választ akkor megnehezíti és szinte lehetetlenné teszi azoknak a betörőknek a dolgát, amelyek feszítővassal próbálnak majd bejutni az ön otthonába! Érdemes a zárakat ellátni erős mechanikai védelemmel, hogy a ajtó zárszerkezetét megrongálni próbáló betörőket is megakadályozza a bejutásban.

Nagyon fontos, hogy egy bejárati ajtó légzárása nagyon jó legyen! A megfelelő légzárás akkor valósulhat meg, amikor az ajtóban lévő gumitömések is kiválóan funkcionálnak. Ezért soha ne válasszunk lakásunkba olyan ajtót, amelynek ütközőgumija lágy! Ha meghallgatja tanácsunkat, és biztonsági ajtókkal látja el otthonát, akkor biztonságban tudhat mindenkit és mindent ami csak fontos az ön számára!