Egészségről árulkodó lábfejek

Az emberi test rengeteg mindenről árulkodik. A szervezet és az egészség állapota könnyen leolvasható testrészeinkről, amennyiben jól megfigyeljük őket. A testünk sokszor figyelmeztető jelzéseket küld, így időben észlelhetjük a betegségeket. Ennek köszönhetően jelentős százalékkal nő meg a gyógyulás esélye.

A lábfejek tudnak leginkább rámutatni arra, hogy mi zajlik az emberi szervezetben. Az orvoshoz látogatás során gyakran ez az első testrész, amit megnéznek. A szőrtelen lábujjak és lábszár minden nő álma, viszont abban az esetben, ha éppen egy szőrszál sincs az adott területen, valószínű, hogy rossz a vérkeringés. A szőr hagymája nem tud fejlődni, mivel nem jutnak el hozzá a szükséges tápanyagok. A jelenség mögött gyakran érelmeszesedés vagy érszürkület állhat. Amennyiben ezt észleljük, mindenképp forduljunk orvoshoz.

A hideg lábfejek is azt mutathatják, hogy gond van az egészségünkkel. Abban az esetben, ha lábfejünket egy vastag, kötött zokni sem tudja felmelegíteni, akkor pajzsmirigy problémákra gyanakodhatunk. Természetesen ebben az esetben is állhat rossz vérkeringés a háttérben. Fontos, hogy mihamarabb felkeressük háziorvosunkat.

A lábujjakon behorpadt köröm gyakran vérszegénységre utal, viszont komolyabb betegség, például lupusz tünete is lehet. A sárgásan elszíneződött körmök gombás fertőzés miatt alakulnak ki Kiváló gombaölő szerek kaphatók a gyógyszertárban, melyek eredményesen megszabadíthatnak a kellemetlenségektől. A gombás fertőzés mellett utalhat a nyirokrendszer megbetegedésére és tüdő gondokra is.
Amennyiben lábfejeinkben nem múló vagy visszatérő zsibbadást érzünk, az az idegek károsodására utalhat. Ez gyakran előforduló jelenség cukorbetegeknél. A tünetekkel igyekezzünk minél előbb szakemberhez fordulni.