Elengedhetetlen kellékek, ha autóval indul kirándulni

Mindenkinek szüksége van indítókábelre, és az autó kézikönyvére amikor kirándulni indul, de az elsősegély doboz is rendkívül fontos lehet, valamint egy körömreszelő is, ha nagy dugóba keveredik. Ezeken kívül még több más dolog is van, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy autóval induljon kirándulni, és ezeket most fel is fogjuk sorolni önnek kezdve az esernyőtől egészen a szájbalzsamig.

A legeslegfontosabb először is a jogosítvány, illetve az autó papírjai, ez nem is igényel további magyarázatot. Pótkereket se felejtsen otthon, és figyeljen oda arra is időnként, hogy a kerekek jó formában vannak-e.

A papírtérképek is jól jöhetnek egy kirándulás során, hiszen nincs mindenhol nyilvános wi-fi és telefonszolgáltatás. Egy füzet és írószer is elengedhetetlen, hiszen megtörténhet, hogy gyorsan kell leírnia valamit. Az elsősegélydoboz, illetve a sebtapaszok kötelezőek, mert mindenhol történhetnek balesetek, és olyankor készen kell állni az elsősegélyadásra.

A svájci bicska is jó ötlet lehet, mert bár elég old-school, sok helyzetben hasznos és segítőkész lehet.

A zseblámpa is nagyon fontos, főleg amikor nem megy az autó akkumulátora, és az éjszaka közepén fényre van szüksége.

A vizes-palackok is jól jöhetnek ha eltéved, hiszen olyankor szükség van a hidratációra. Extra pulóvert és kabátot sem árt csomagolni, mert sosem lehet tudni milyen idő jön, és a tél közepén egy lemerült autóban hamar csökken a hőmérséklet.

A gyertyák szintén erre szolgálhatnak, amikor hideg van, egy kis gyertyafény is elegendő melegséget és fényt adhat ahhoz, hogy túléljen.

Ezen kívül olyan klasszikusokat is érdemes csomagolni mint az esernyő, zsebkendők, kézhidratáló krémek, gyógyszerek, rágók, bevásárlószatyrok, valamint telefontöltő. Ne induljon el tehát ezek nélkül kirándulni, ha résen lesz és ránk hallgat, elkerülheti a bajt.