Emilia Clarke szerint szájszaga miatt kapta meg a Mielőtt Megismertelek című film főszerepét

Rengeteg különféle módon kaphatnak a színészek filmszerepet, néhányan meghallgatásra mennek, mások felvételt küldenek magukról, vagy karakterükről beszélnek hosszasan egy találkozó vagy vacsora során.

Emilia Clarke valószínűleg az első, aki fokhagyma szagú leheletének és ügyetlenségének köszönheti új szerepét.

Amikor Emilia Clarke a Mielőtt Megismertelek című film meghallgatásáról beszélt, a Trónok Harca színésznője elmondta, hogy nagyon fontos szempont volt a meghallgatáson a kémia ami közte és a másik főszereplő, Sam Claflin között volt.

Amikor azzal viccelődtek, hogy hozott e magával harisnyát, amelyet annyira imád karaktere, Louisa Clark, Sam Claflin azt válaszolta, hogy „Nem, de elhozta a fokhagyma szagú leheletét.”

Emilia Clark pedig sokkolva és meglepődötten a következőket mondta:

„Épp most fejeztem be a Terminátort, ezért rengeteg ételt tömtek belém, tényleg mindent ami létezik. Ezért meg akartam tisztítani a testem a sok fehérjétől és egyébtől, így egy furcsa kúrát kezdtem el, ami azzal járt hogy fokhagyma szagú lett a leheletem. Nyers fokhagymafejeket kellett ennem.”

Emilia aznap, amikor Sam Calflinnal olvasott bement a meghallgatásra és ez volt az első mondata: „Sajnálom ha büdös vagyok.” Sam ragaszkodik hozzá, hogy ezzel a nyitómondattal mindenki felfigyelt rá és megnyerőnek tartották. A rendező egy másik anekdotáról is beszámolt, miszerint Emilia Clarke legelső találkozásukkor is ügyetlenkedett.

Miután a szerepével kapcsolatban skypeoltak és végre eljött a találkozó ideje, Emilia belépett a terembe, és ahogy levette a kabátját rögtön levert valamit az asztalról, és azt mondta: „Úristen, annyira sajnálom.” Ezt pedig olyan melegséggel, őszinteséggel és nagylelkűséggel tette, hogy a rendező el sem hitte, és rögtön szembetűnő volt, hogy Emilia tökéletes lesz a főszerepre.