Esővízzel öntözött növények

A csapadék összegyűjtése és a növényeik azzal való öntözése roppant gazdaságos és környezettudatos döntés. Nagyon fontos, hogy a vízzel, mint éltetőelemünkkel takarékosan bánjunk!

Erre találhatunk többfajta megoldást, például kutak fúrását, valamint kerti csapok és vízaknák kiépítését, azonban sajnos ez nem lehetséges bárhol!

Azokon a helyeken ahol az említett megoldások nem lehetségesek mert ezt nem teszik lehetővé a jogszabályok, vagy éppen a talajszerkezet, nagyon praktikus és hasznos megoldás az esővíz összegyűjtése.

Naponta sokkal több vizet folyatunk el, mint amennyire valóban szükségünk van. A vizet használjuk főzéshez, szomjunk csillapítására, mosásra, mosogatásra, tisztálkodásra, fogmosásra, takarításra, viráglocsolásra, és még rengeteg egyéb dologra!

Havonta nagyon sokat fizetünk a vízért. Azonban ha környezettudatos és jövőbe tekintő megoldást választunk akkor azzal rengeteg pénzt is megspórolhatunk hosszabb távon. Gondolkozzunk tehát okosan! Gyűjtsük a lehulló csapadékot, és használjuk fel amire csak tudjuk, így sok pénzt spórolhatunk meg.

A piacon már beszerezhetőek olyan vasbeton tartályok, amelyeket a föld alá kell elhelyezni, és ott gyűjtik össze az esővizet! Az ilyenfajta vasbeton tartályok használata roppant korszerű! Fedettek, tehát a beléjük jutó víz nem szennyeződhet, ezáltal nem is algásodhat, büdösödhet. A beton ráadásul évtizedeken át is megmarad. A vasbeton tartályok beszerelése egyszerű, tehát sok esetben nem is kell hozzá szakember hívnia!

Ha még nem döntött ilyen eszköz mellett, akkor döntsön, hiszen bármennyit is költ rá, az garantáltan visszatérül a használat során!