Fogyassz zöld teát!

A zöld tea jótékony hatásait évszázadok óta jól ismerjük. Ez a csodanövény számos betegség és probléma ellen tud megoldást nyújtani. Kiváló fáradtság és daganatos megbetegedések ellen is. Nézzük mitől ilyen tökéletes ez a tea!

Mitől zsenális a zöld tea?

A teák nagyrészt rituális szokásokkal körbeölelt és nagy népszerűségnek örvendő italok. A nap bármely időszakában elfogyasztató. Íze finom és emellett kellemes és pozitív élettani hatásait is élvezhetjük. Rengeteg fajta tea ismert, viszont a szervezetre mért hatékonysága miatt a zöld tea az, mely mindközül a legkiválóbb.
A zöld tea hatékonyságát és tulajdonságait mai napig vizsgálják a tudósok. Jelentős mennyiségű pozitív hatása van. Magas antioxidáns tartalma miatt, fogyasztás után hamar észlelhetjük kellemes és jótékony hatását.
Szívünk egészségét sok módszerrel próbáljuk megvédeni. Testünk egyik legfontosabb szervének is jót tesz a zöld tea. Tudományos kisérletek és vizsgálatok kimutatták, hogy fogyasztása megakadályozza a magas vérnyomást és csökkenti a szív és az érrendszer megbetegedésének esélyét. Naponta 3-4  csésze zöld tea jelentősen hozzájárul szívünk és a keringés-rendszer egészségének megőrzéséhez.
A zöld tea emellett rendkívül jó választás, ha egy hosszú és fárasztó nap közben szeretnénk pihenni kicsit. Főzzünk egy kellemesen meleg teát, nyújtózzunk ki a kanapén és élvezzünk minden kortyot míg kizárjuk a külvilágot.

A zöld tea és a fogak

A zöld tea fogyasztása megakadályozza a fogszuvasodást. Nagy mértékben tartalmaz fluoridot és ennek köszönhetően megerősíti a fogakat. Emellett a zöld te antibakteriális hatással is rendelkezik. Annak érdekében, hogy a tea segítsen fogaink védelmében is, ne pakoljuk tele cukorral vagy más édesítővel.
Talán kicsit nehéz elképzelni, hogy a zöld tea ilyen sok jótékony hatással bír. Győződjünk meg erről saját magunk. Fogyasszunk néhány napig jó minőségű zöld teát és biztosan érezni fogjuk pozitív élettani hatásait.