Hogyan készítheti fel a télre a medencét?

Ha beköszönt a tél, akkor egy éjszaka alatt váratlanul csökkenhet a hőmérséklet, és jégréteg alakul ki a víz felszínén a medencében. Ha ez előfordul, a medence műanyag alkatrészei kirepedhetnek, vagy lefagynak a víz felső rétegével együtt, és azokat ki kell cserélni.

Tervezzen előre és védje meg befektetését, hogy élvezhesse a medencét a következő nyári szezonban is.

Vásároljon egy téli felkszítőszettet. Ha rendszeresen karbantartotta medencéjét, ez sokkal könnyebbé teszi a téliesítési folyamatot. Ismerkedjen meg a medence részeivel és összetevőivel. A zárási folyamat során fényképezze le a medencéjét és annak alkatrészeit (például a szűrőt), hogy ez sokkal könnyebbé tegye a munkát, amikor tavasszal vagy nyáron megnyitja azt.

Vegye fel a kapcsolatot a helyi medenceellátó üzlettel, hogy tanácsot kapjon a régióban a helyes medence-zárási eljárásról. A téliesítés mindenhol más eljárással történik. A megtett lépések a sorrendje változik, az Ön éghajlatától, a medence típusától és annak jellemzőitől függően.

Vizsgálja meg a medence pH-ját és lúgosságát, szükség szerint beállítva. Nem úgy működik a dolog, hogy tavasszal csak hirtelen leveszi a takarót a medencéről és reméli a legjobbakat. Ha a víz nincs egyensúlyban a lezáráskor, akkor körülbelül öt hónapon belül egy bűzös, zavaros zöld mocsár fedezhető fel helyette. Igazítsa a vegyszereket a tesztkészlet megfelelő tartományai szerint.

Teleszkópos skimmerrel (a hálóssal) tisztítsa meg a medence alját és a felületet, például a levelektől, gallyaktól stb. Ezután takarítsa ki a medencét, követve az adott márkához és a medencetisztító modelljéhez tartozó utasításokat. Győződjön meg arról, hogy a vákuumot amit használ föld alatti medencékhez tervezték. Alaposan tisztítsa meg az összes felületet, különösen a medence oldalát és alját.