Hogyan legyünk felelős gazdik!

Minden gazdi ismeri azt az érzést, amikor munkából, iskolából, kirándulásból hazaér és kutyája az ajtó előtt boldogan és izgatottan várja. A feltétel nélküli szerető kiskedvenc mindig képes minket jó kedvre deríteni és mosolyt csalni az arcunkra.

Sok tényezőtől függ, hogy jó gazdái legyünk a kedvencünknek. A háziállataink boldogsága függ a szeretetünktől, társaságunktól és attól hogy hogyan bánunk velük. Gondját viselni egy háziállatnak nem olyan könnyű feladat mint az ahogy sokan gondolnák.

A kutyafajták legnagyobb többsége nehezen viseli az egyedüllétet. Tudnunk kell, hogy a kutyák és a macskák nagyon érzékenyek arra, ha felügyelet nélkül hagyják őket. Ezért jó ha tudjuk, hogy vannak olyan megoldások, amelyek segítenek abban, hogy a távollétedben a kutyád is megfelelő ellátásban és törődésben részesüljön és jól érezze magát.

Abban az esetben például ha a munkád miatt gyakran el kell utaznod külföldre vagy csak kirándulni mész hosszabb időre fontos, hogy olyan helyre vidd a kutyát, ahol mindent megkap amire szüksége van, mivel az állatok, ahogy az emberek is érző lények. Ilyenkor ok esetben látható jeleit mutatják a depressziónak, idegesek és a megszokottól eltérően viselkednek.

Fontos tudnunk, hogy nagy felelősséggel jár egy állat gondviselése. Ha arra a döntésre jutunk, hogy akarunk magunknak egy kiskedvencet, akkor fontos, hogy jól átgondoljuk és tudjuk, hogy hogyan kell bánnunk vele.

Nagyon fontos, hogy elvigyük az állatot az állatorvoshoz és beadatjuk az szükséges oltásokat és engedelmességi tréningre visszük őket. A jó neveléshez szükséges, hogy nagyon odafigyeljünk rájuk és ne bánjunk velük túl szigorúan.

Alakítsunk ki egy rutint az evés, a játszás, és az alvás idejére. A számára megfelelő vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjében gazdag táppal etessük és Figyeljünk arra, hogy ne hagyjuk őket egyedül hosszú időre és ha igen vigyük el őket egy megőrzőbe, vagy kérjünk meg valakit, hogy vigyázzon rá amíg nem vagyunk otthon. Manapság egyre több a kisállat megőrző központ és mindenki megtalálhatja az ízlésének és igényének legmegfelelőbbet.

Ha a négylábú barátodat boldognak és egészségesnek akarod látni, tölts vele annyi időt amennyit csak tudsz és próbálj meg minél jobb környezetet teremteni neki. Ahogy az emberek, úgy a kutyák és a macskák is energikusak és szükségük van arra, hogy kimozduljanak az otthonukból és kint a szabadban időt töltsenek és mozogjanak.