Jeruzsálem legjobb látványosságai

Az egyik legveszélyesebben vitatott hely a Földön, Jeruzsálem számos vallásnak, például a kereszténységnek, az iszlámnak és a judaizmusnak a legfontosabb szent helyszíne, ezért a a történelmi, vallási és kulturális tereptárgyak gazdagsága egyáltalán nem meglepő.

Bizonyos időben a mamluk, az ottománok, a keresztények és a muzulmánok mindegyike uralkodott itt, és mindegyikük hagyott jelképeket szerte Jeruzsálemben.

Csekély mérete ellenére az Óváros valószínűleg több hihetetlen látnivalót tartalmaz, mint sok ország. A szikla kupola, a Szent Sepulcher egyháza és a Nyugati Fal csak három olyan csodálatos helyszín, amelyek örömet szerezhetnek mindenkinek.

A Jeruzsálemet körülölelő Olive-hegyen található, Minden Nemzet Temploma fontos történelmi helyszín. Ez egy olyan alapkőzetet tartalmaz, amelyről azt mondják, hogy Jézus imádkozott itt a letartóztatás előtt. Míg a mai templomot 1652-ben szentelték fel, valójában két régi templom alapjaira épül, a legkorábbi a IV. századból való. A templom nevét azon országok összességéről kapta amelyek adományoztak különböző mozaikokat és apseseket.

A Jaffa Kapu egy gyönyörű kőportál amely Jeruzsálem impozáns falainál helyezkedik el, és az Óváros egyik fő bejárata. A megkülönböztető L-alakja segített megvédeni a kaput, és a homokszínű blokkok biztosan nem átláthatatlanok. Az 1538-as évek óta a Jaffa kapu az egyik oldalról a keresztény negyedre, a másikon pedig az Örmény negyedre nyílik és a régi sétányok alatt folyamatosan gyalogosok láthatók.

Bár az 1948-as arab-izraeli háború során a zsidó negyed részeit bombázták és megsemmisítették, nagyrészt újjáépítették, és a város számos más részében új kinézetet kapott. Ez nem azt jelenti, hogy nincsenek meg a történelmi és vallási helyek – a Nyugati Fal és a Hurva Zsinagóga is itt találhatók. A zsidó negyed körüli vándorlás kellemes módja annak, hogy eltöltsön egy kis időt párjával, családjával.