Kókuszolaj a hajra és a bőrre egyaránt

A kókuszolaj fantasztikus hatásait már régóta ismerjük. Az olajat kókuszdióból nyerik, speciális eljárásokkal. Igyekezzünk mindig természetes és extra szűz kókuszolajat vásárolni.

Milyen kókuszolajat vásároljak?

Kókuszolaj választáskor mindig ügyeljünk arra, hogy az vegyszerektől mentes legyen. Hogyan ismerheted fel az igazán extra szűz olajat? A kókuszolaj biztosan extra szűz, ha kellemes kókusz illata van és a kéz melegségétől rögtön olvadni kezd. Az ilyen kókuszolaj jelentős mértékben tartalmaz minden összetevőt, amit a kókusz is. Ezek az összetevők pozitív hatással vannak szervezetünkre. Található benne laurinsav, mely lassítja az öregedést, emellett kiváló a vírusok, gombák és baktériumok ellen.

Kókuszolaj a hajra és a bőrre

A szépségápolásban is rendkívül jól hasznosíthatjuk a kókuszolajat. Kiváló hatással van bőrünkre és hajunkra is. A gomba- és baktériumölő hatása miatt, hatékonyan használhatjuk a makacs bőrproblémák megoldására. Használhatjuk természetes testápolóként is. Masszírozzuk bőrünkbe és élvezzük jótékony hatásait. Miután felvittük bőrünkre, eltarthat egy ideig, míg felszívódik. Felszívódás után kellemes tapintású és kókuszillatú lesz a bőr. A bőr egészséges és szép lesz tőle. A boltokban vásárolható arckrémek és testápolók rengeteg vegyszert tartalmaznak, melyek károsak is lehetnek. A kókuszolaj viszont teljesen természetes és ápolja a bőrt. Nyáron napozás alkalmával is használhatjuk.
A kókuszolaj segítségével megszabadulhatunk a korpás, száraz hajtól vagy a kellemetlenül viszkető fejbőrtől. A hidratáló laurinsavnak köszönhetően a kókuszolaj nem csak a bőrre, hanem a hajra is pozitív hatással van. Természetes hajpkaolásként használhatjuk az olajat. Hagyjuk hajunkon legalább 30 percig, majd mossuk le. Kiváló hatással lesz a töredezett és fénytelen hajra.