Mi sikerült félre a Fantasztikus Négyes című filmben

A Fantasztikus Négyes című filmnek nagyon durva történelme volt, különösen a 2015-ös évben. 8 év kihagyás után a mozivásznon, a Marvel filmet újra elkészítették, de lényegesebben rosszabb kritikákat kapott világszerte, mint elődei.

A szuperhős csapat filmes jelenléte emiatt most kérdéses, de addig is a Fantasztikus Négyes producere Simon Kinberg elmondta, hogy a legnagyobb dolog amit elrontottak, az a hangzás volt.

Kinberg persze nem foghatja csak egyetlen dologra a film bukását, de azt elmondta, hogy a film hangzása egyáltalán nem fért össze az eredeti történettel: „Nem hiszem, hogy van olyan film, amelyik félre sikerült, hogy ez a bukás csak egy dologra fogható. Úgy vélem több olyan döntés volt, amivel a nézők nem értették egyet, és amit ma már én is másképp csinálnék. A legnagyobb hiba szerintem a film hangzása, hangneme volt, amely valójában érdekes, teljesen ellentmond a forrásanyagnak. Véleményem szerint a Fantasztikus Négyes forrásanyaga ragyogó, optimista, és világos hangzású. Van egyfajta merészség is a karakterekben, és ehhez hozzáadunk egy horror-szerű hangulatot a filmnek, ami persze érdekes, de nem függ össze az igazi Fantasztikus Négyessel.”

Kinberg fején találta a szöget, amikor azt mondta, hogy a film amit készítettek teljesen ellentmond a forrásanyagnak, hiszen bár voltak erőteljes sci-fi elemek, a film mégis túl érdes volt a Fantasztikus Négyes történetéhez képest.

Míg más szuperhős feldolgozásokban, mint a Batman: Kezdődik! című filmben előnyösebbek lehetnek a sötét jelenetek, de a Fantasztikus Négyes egy világos és optimista történet.

Rengetegen kritizálják még most is a 2005-ös és 2007-es Fantasztikus Négyes filmeket de azok legalább igazán elkapták a történet lényegét. Ha kapni is fog a film egy második részt, legalább Kinberg tisztában van vele, hogy nem hozhat létre ismét egy sötét atmoszférát és hangnemet.