Miért írták ki Némó anyukáját a Némó nyomában című meséből?

A Némó nyomában csak egy azon Pixar filmek közül amelyek könnyet csalnak szemünkbe, de Andrew Stanton Némó nyomában című mesefilmjének nyitójelenetei mindenkit megsirattak a világ körül.

Mielőtt még megismerkednénk ezekkel az édes és csodálatos főszereplőkkel, végignézzük ahogy egy nagy barrakuda széttépi Némó és Marlin boldog otthonát, és ez megváltoztatja egész életüket.

Ez egy rendkívül sokkoló pillanat a filmben, ami valószínűleg a Szenilla nyomában című film kapcsán is előkerül majd, de ez egy kreatív döntés volt, amely mellett a rendező mai napig kiáll, szerinte ez bemutatja az óceán valódi veszélyeit és mégnagyobb érzelmi játékteret tud adni mindenkinek.

Amikor Stanton ennek a pillanatnak a megközelítéséről beszélt, akkor elmondta, hogy ez nem annak a megbízatásnak a része, miszerint a Disney rengeteg szülő karaktert megöl, például a Bambiban, vagy az Oroszlánkirályban, hanem erre a történetnek is szüksége volt, hogy magasabbra tudjon épülni a narratíva.

Azok akik látták a Némó nyomábant tudhatják, hogy az anyuka halála egyfajta kettősség a történetben. Kezdetnek ott egy fokozott veszély végig a filmben, főleg amikor Marlin és Szenilla nekivágnak, hogy megkeressenek egy bohóchalat, közben pedig félelmetes élőlényekkel találkoznak, például cápákkal.

Az édesanya halála lényegében segít abban, hogy jobb legyen a kapcsolat Marlin és Némó között, és ez az esemény az apát túl aggódóvá teszi. Persze nézőként egyértelmű, hogy amit Marvin művel az kicsit túlzás, de azt is megértjük és tudjuk honnan jött, valamint ez teszi olyan erőssé a Némó nyomában című mesefilmet.

Andrew Stanton nyilatkozatában elmondta, hogy szerette volna mindenkivel átéreztetni, hogy milyen szülőnek lenni, és azt a kérdést feltenni az emberekben, hogy vajon ők hogyan reagálnának egy ilyen szituációban.

Egy gyerek megszületik, és ez a legsérülékenyebb dolog a világon, és nekünk az a dolgunk, hogy megvédjük ezt a kis teremtményt minden áron.