Milyen hatással lehetnek a könyvek ránk?

Sajnos a napjainkban egyre kevesebben olvasnak, úgy mond divatját múlta. Főként valódi könyv formájában, hiszen azok, akik olvasnak, azok sokkal inkább alkalmazzák az elektronikus formákat. 

Nagyon sok témában olvashatunk könyveket és mindenkinek meg is van a saját stílusa. Viszont a nők körében talán még mindig a romantikus regények a legfelkapottabbak. És ez az a téma, amely mindmáig kifogyhatatlan, hiszen újabbnál újabb könyvek születnek ezzel kapcsolatban. De vajon ezek a szerelmes történeteket felölelő könyvek, vagy más regények milyen kihatással lehetnek az életünkre, illetve a párkapcsolatunkra?

A felmérések alapján azt a következtetést vonhatjuk le, hogy azok, akik szeretnek olvasni, sokkal inkább szeretnek ismerkedni olyanokkal, akik szintén könyvmolyok. A felmérésekből az is kiderült, hogy a válaszadók 91% olvas kedvtelésből. Illetve, hogy a férfiak legkedveltebben olvasott témakörei a történelmi regények és a krimik, a nők körében, mint már említettük a romantikus regények állnak első helyen. 

Sokan tartják, hogy a könyvekből nagyon sokat tanulhatunk, attól függetlenül, hogy milyen témakörben olvasunk. A legjobb dolog az olvasásában, hogy úgy tanulhatunk, hogy közben nem kell memorizálnunk és ténylegesen olyan dologgal foglalkozhatunk, amely érdekel bennünket.

Az egyik legnagyobb előnye az olvasásnak az önkifejezés. Hiszen azok, akik sokat olvasnak jellemző rájuk a választékos beszéd és a magas szókincs. Azon belül, hogy az olvasásnak köszönhetően fogalmazási készségünket is fejlesztjük, az általános műveltségünket és a tudásunkat is növelhetjük. Továbbá azt is meg kell említeni, hogy az olvasás, sokszor nagyon jól jöhet egyes jó vagy rossz eseményekkel kapcsolatban, hiszen ez által könnyebben átvészelhetjük a különféle eseményeket.