Mit kell tudni az ásványokról?

A természet nagyon sok ajándékot tartogat az emberiség számára, amelyek legtöbbje nagyon jótékony hatással rendelkezik és sok esetben mi erről nem is tudunk.

Ilyenek az ásványok is, amelyeket már az őseink is nagy számban hasznosítottak, ugyanis ők már akkor felismerték a számos jótékony hatásait egyes kavicsoknak. Mi is ezekre a jótékony ásványokra szeretnénk felhívni a figyelmet, ugyanis jótékonyan hathatnak az emberi szervezetre külsőleg és belsőleg egyaránt.

Az egyik, ilyen csoda ásvány a rózsakvarc, amely talán az egyik legismertebb ásványnak is nevezhető. Az mellett, hogy nagyon szép és igazán nőies, ráadásul csodás színnel is rendelkezik. A rózsakvarc fizikai hatásai közül érdemes kiemelni a méregtelenítést, a szívizmok erősítését, illetve stabilizálja a keringést és a vérnyomást is egyben.

Ezen felül gyógyítja a veséket és a mellékveséket is. A rózsakvarc kifejezetten nők számára ajánlott, ugyanis csökkenti a menstruációs görcsöket és jótékony hatását fejti ki a termékenység megnövelésében is.

Ezen felül érdemes kiemelni a pszichikai hatásait is, melyek közé sorolhatjuk a pozitív láttás módot, a gyász könnyítését, a stresszt csökkentését és hangulatingadozásra is jótékonyan hathat. A következő ásvány melyet szeretnénk kiemelni az-az ónix, melyet a fényes fekete színéről ismerhetjük fel leginkább.

Többek között nagyon jótékony hatással lehet a csontokra, a csontvelőre, fogakra, vénákra, illetve az érfalakra is. Pszichikai hatásainál érdemes megemlíteni, hogy segíti a viselőjét a kiegyensúlyozottságban, az önuralomban, illetve az összpontosításban is. Ráadásul ezen felül még tisztítja a tudatot, a mentális erőt és csillapítja a félelmeinket, illetve az aggodalmakat. Ez viszont inkább férfiak számára ajánlott.