Mit tegyünk a zavartalan alvás érdekében?

Sokunk életét teszi nehezebbé az éjszakai rossz alvás. Nappal fáradékonyabbak leszünk tőle, csökkenni fog a koncentrációs képességünk, előbb-utóbb teljesen kimerülünk, és az életkedvünk is elmegy, mivel munka után már szinte semmihez sincs erőnk és így hangulatunk sem sok.

Sokan azt gondolják, hogy majd az altató tabletták megoldják a helyzetüket, azonban ezeknek több káros mellékhatásuk is van, tehát jobb ha megelőzzük a problémákat. Nem kell nagy dolgokra gondolni, csupán néhány egyszerű változtatást bevezetni az életünkbe.

Talán első olvasásra úgy tűnik majd, hogy nem valósítható meg minden a leírtak közül, de ha valaki kipróbálja azért hosszú időn keresztül hálás lesz magának, hiszen úgy fogja érezni, mintha kicserélték volna.

Az első és legfontosabb dolog az, hogy találjuk meg azokat az időpontokat, amelyek átlagban megfelelnek arra, hogy mikor feküdjünk le és keljünk fel. Ha megtaláltuk, akkor ültessük gyakorlatba, és szigorúan tartsuk magunkat a választott időpontokhoz, ezáltal segítjük saját szervezetünket a könnyebb elalvásra és ébredésre.

Ha naponként igyekszünk többet mozogni, mint ahogyan azt megszoktuk, azzal is nagyon sokat segítünk szervezetünknek, főként akkor, ha elalvás előtt mozgunk többet. Egy másik fontos dolog azt bevezetni és betartani, hogy délutánonként ne aludjunk sokat, mivel az megnehezítené az éjszakai alvásunkat.

Gondoskodjunk az alvás közbeni kényelemről, valamint arról, hogy bárkivel is alszunk elég hely jusson számunkra is, hiszen ha nem így van akkor kényelmetlenül fogunk aludni, ami azt eredményezi, hogy nem tudjuk kipihenni magunkat.