Ne kövesse el ezeket a hibákat guacamole készítéskor

Mindenkinek van valamilyen véleménye a guacamoleról, és mint a politika, illetve a vallás, ez is egy kényes téma, amit tapintattal kell megközelíteni. De azon a vitán kívül, hogy tegyünk e borsót a guacamoleba vagy ne, van néhány íratlan szabály, amit mindenféleképpen be kell tartani, ha guacamolét készít.

Ne használjon például alul-, vagy túlérett avokádót, persze ez csak egy tökéletes világban lenne ilyen könnyen megvalósítható. A legjobb amit tehet az az, hogy pár nappal a guacamole készítés előtt megveszi az avokádót, mert a boltokban gyakran árulnak alul érett gyümölcsöket, és várja meg, míg otthon megérik. Az avokádó akkor éri el az optimális érettséget, amikor már egy leheletnyit puhák, de nem lágyak vagy kásásak. Ne feledje: az avokádó magja is fogyasztható! Ne dobja ki a gyümölcs magját mert egészséges.

Arra is figyeljen oda, hogy Hass avokádót vagy más néven avokádó-barnát vásároljon, mert ez a titka az érzékien krémes textúrának. Ezek az avokádók koncentráltabb és gazdagabb ízzel rendelkeznek például a floridai avokádónál, ami nagyobb és sokkal vizesebb is. Szerencsére a szupermarketében is a Hass avokádót lehet inkább kapni, ami kisebb és sötétzöld.

Súlyos hiba lehet, ha nem vágja ki a foltokat és a zúzódásokat, mert azok az egész guacamolét majd egy piszkos zöld mocsárrá fogják alakítani. Ha a foltok kivágására rászán még 30 másodpercet, akkor biztos lehet benne hogy gyönyörű zöldellő guacamolét fog kapni. Ne foglalkozzon a robotgéppel sem, sokkal könnyebb az avokádót kézzel összetörni.

Különben is egy robotgép teljesen pépessé fogja alakítani a guacamolét, pedig nem az a cél, és bár nem mindenki szereti a darabos guacamolét, azért ne is legyen belőle bébiétel. Ne legyen fösvény ha a sóról van szó, amikor a guacamolera kerül a sor, nem szűkölködhet fűszerekben, tehát legyen agresszív és adjon hozzá több sót mint amit jónak gondol.

Három avokádó gyümölcshöz érdemes egy teáskanál kóser sót hozzáadni.

Tartsa be tehát ezeket a „szabályokat” hogy az ön guacamoléja is hibátlan és ínycsiklandozó legyen!