Párok akik nem vállalnak gyereket

Több kutatás során is próbáltak már rájönni, hogy egyes párok miért döntenek úgy, hogy nem vállalnak gyereket, és arra is, hogy melyek azok a párok akik inkább hajlamosak erre, viszont egy új tanulmány során azt vizsgálták, hogy a párok hogyan is hozzák meg ezt a fontos döntést.

A döntés ritkán egy egyszeri beszélgetés eredménye, hanem inkább egy folyamatos diskurzus, amit egy személy önmagával, és párjával is kell folytasson.

Manapság a lányok különösen, de a lányok és fiúk egyaránt úgy vannak nevelve, hogy elképzeljék magukat szülőként. Viszont mindenkinek meg kéne adni a lehetőséget arra, hogy válasszon, és hogy rájöjjön mi is igazán jó neki. Egy dolog biztos, a párok akik nem vállalnak gyerekeket, nem könnyen hozzák meg döntésüket.

Vannak, akik a gyermekvállalást egy túl nagy változásnak tekintik, és szimplán más irányban képzelik el a kapcsolatuk és életük alakulását, amibe a gyermekvállalás nem fér bele. Olyanok is vannak, akik azért nem vállalnak gyereket, mert saját szüleik rossz példát mutattak, vagy életük során láttak rossz szülőket, és teljesen kiábrándultak.

Főleg a nőknél, különösen nagy szerepet játszik a környezeti és a társadalmi felelősség is, vagyis vannak akik úgy gondolják, hogy manapság már annyira mélyen úszunk a társadalmi problémákban, hogy már a is szinte világ a gyermekvállalás ellen van. Sokan vélik úgy, hogy a mai társadalmi struktúrában nem a legjobb gyermeket vállalnak, mert nem lehet őket egészségben felnevelni, hiszen egyre több a betegség és a gazdasági válságok is egyre gyakoribbak.

A férfiak esetében az, hogy nem vállalnak gyereket inkább egy belső motiváció miatt történik, például több férfi inkább szívesebben utazgatna és tenne meg olyan dolgokat, amiket egyszerűen nem lehet, ha valakinek gyereke van.