A sűrű haj titka! Tegyen a hajhullásért házi praktikákkal!

Senki nem szereti a hajhullást, főleg nem a kopaszodást, mégis sokan szembe kell néznünk vele, mert ez egy elkerülhetetlen része életünknek. Ha vészesen fogynak hajszálai, ne vesztegesse az időt, és ne várjon valami csodaszerre, ami majd megmenti a kopaszodástól. Próbálja ki a módszereket stratégiákat a lehető legsűrűbb haj elérése érdekében.

Az első tipp az, hogy használjon olyan sampont, amely sűrűsíti a hajat. Több sampongyártó is azt állítja, hogy márpedig az ő samponja sűrűbbé teszi a hajat. Eddig viszont csak egy hozzávaló bizonyult hasznosnak, mégpedig a ketokonazol, ez tényleg segít abban, hogy megvédje hajkoronáját a kihullástól.

Felejtse el a fésűt, az állandó fésülés, vagy kefélés puhává és lapossá teszi a hajat, kopaszodásnál pedig épp az ellenkezője a cél. Használja fésű helyett ujjait, és azzal hozza formába haját, így haja erős lesz és jobb lesz a tartása is.

Ha egészséges hajat szeretne, akkor a dohányzásról is itt az ideje lemondania. A dohányzás megnöveli annak a hormonnak a termelését, amely a kopaszodást elindítja. Ezen kívül a dohányzás miatt szorulni kezdenek az apró erek, amelyek a fejbőrben találhatóak, így megvonják a hajtól a növekedéshez szükséges tápanyagokat.

Hajszárítót sem érdemes többé használnia. Az emberi haj háromszor gyengébb vizes állapotában, így ha túlfésüli vagy jelen esetben túlszárítja, az megrongálja majd az amúgy is vékony hajat. Vizes hajra ne használjon se törölközőt, se fésűt, se hajszárítót, csak hagyja, hogy haja természetes módon száradjon meg.

Végül, de nem utolsó sorban viseljen kalapot, vagy sapkát a napon. Ne hagyja, hogy fejét süsse a tűző nap, mert ha napszúrást kap, az gyengévé és törékennyé teszi a hajat, és létrehoz egy olyan összetevőt (szuperoxid), amely nem a növekedésre készteti a hajat, hanem az elhullásra.