Számos eladó ingatlan Horvátország egész területén!

Most egy egyszerű áttekintés kap a három fő lépésről, melyeket stresszmentesen meg kell tennie ahhoz, hogy Horvátországban zökkenőmentesen ingatlanokat vásárolhasson.

Az alábbiak mindegyike segít a vásárlásban, hiszen ismereteket kínál. Alapvető fontosságú, hogy képzett és független ügyvédet alkalmazzon a biztonságos ingatlanvásárlás folyamatának ellenőrzésére Horvátországban. Az első lépésben azonosítsa az ingatlant, vagyis hogy az a horvát ingatlan, amelyet vásárolni szeretni, ugyanaz az ingatlan-e ami a bizonyítványon szerepel. Azonosítsa ezután az eladót, vagyis ellenőrizze a személyi igazolványát és egy másik dokumentumot, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az eladó az ingatlan regisztrált tulajdonosa.

A horvát adásvételi szerződést írásban kell elvégezni. Az eladó aláírását egy horvát közjegyzőnek igazolnia kell. Az eladó személyazonosságát meg kell erősíteni – a szerződésben szereplő adatoknak meg kell egyezniük a földhivatali igazolásban szereplő adatokkal. Az ingatlant pontosan meg kell határozni – a földhivatali igazolásból át kell másolni az adatokat. Világosan meg kell határozni az árat és a fizetési módot, valamint az átadás dátumát és a felhasználás költségeit az átadásig. Eladó ingatlan Horvátország területén könnyen található, viszont ahhoz, hogy vásároljon, földrajzi engedélyt is kell szereznie Horvátországban (clausula intabulandi).

Ezt belefoglalhatja az adásvételi szerződés egy részébe, vagy külön írásbeli nyilatkozatot írhat, amelyet a közjegyző igazol. Szükség lesz a szerződés – eredeti vagy hiteles másolatára, a regisztrációs engedélyre – eredeti vagy hiteles másolat formájában. Emellett a regisztrációs díjat kell majd még kifizetnie. A horvát ingatlanvásárlási folyamat teljesen befejeződik a földterület nyilvántartásba vételekor, és egy perccel sem korábban.