Teve harapott meg egy tízévest Virginiában

Egy tízéves kislányt harapott meg egy teve Virginiában, egy szafari parkban, ezért pedig 155 ezer dollár kártérítést fizetnek neki. Bírósági iratokra hivatkozva a helyi média arról számolt be, hogy a tíz éves kislány, Madison Holland családja egyességre jutott a virginiai szafari parkkal, hogy kártérítésképpen egy egész szép összeget fizet majd a park kislányuk súlyos sérülése miatt.

A kislány alkarja súlyos sérüléseket szenvedett, miközben egy születésnapi bulin vett részt 2015-ben. Tízezer dolláros kártérítést kap majd ha betölti tizennyolcadik életévét, majd miután betöltötte huszonegyedik életévét, további 14 évig kap még havonta ezer dollárt.

Ebből közel negyvenezer dolláros orvosi, illetve jogi költsége lesz. A költségek persze növekedhetnek addig amíg Madison nem lesz 18 éves, így folyamatosan növekedhet a végső összeg is.

A család ügyvédje, Brooks Hundley elmondása szerint a teve harapása olyan mély volt, hogy majdnem elérte a kislány csontját, és hogy így a kislánynak állandó sebhelye lesz, amely sosem lesz eltüntethető. A harapás után a tíz éves Madison Hollandet három napig kezelték a kórházban.

A szafari park engedélyezi, hogy az emberek autóikkal bemenjenek a park területére, és így jobban meg lehet figyelni a tevéket, zebrákat és lámákat, amelyeket gabonával teli vödrökből lehet etetni. A lányt akkor harapta meg a teve, amikor az egy szénával teli kocsin lovagolt, viszont elmondása szerint a lánynak nem állt szándékban etetni a tevét.

Az ügyvédek szerint, ha egy ilyen vadállat áll kapcsolatban az emberekkel, akkor jobban oda kéne figyelni. Bár nem tudják, hogy mit gondolt akkor éppen az állat, de valószínű, hogy felzaklatta a tény, hogy a kislány nem akart neki élelmet adni.

Ezek után persze megpróbálnak majd több óvintézkedést tenni, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő más családokkal.