Utah állam legszebb kisvárosai

Utah nyugati részén talán láthat híres hófödte hegyek, tükörszerű tavak és télisport-lehetőségek széles skáláját, de találni másik tájat is, amely gyakorlatilag ellentétes a hóval és jéggel – a sivatag.

Utah kisvárosaiban valóban lenyűgöző, hatalmas kanyonok tükrözik a dinoszauruszok uralma alatt álló földet, míg a gyönyörű sziklaalakzatok elvont formákat alkotnak. Utah államban rengeteg vörös szikla található, és ez az egyetlen amerikai állam, amelynek többségi lakossága egyetlen egyházhoz tartozik – a mormonokhoz.

Panguitch vidéki városa a Markagunt és a Paunsaugunt fennsík közötti völgyben található. Panguitchet lenyűgöző hegyvidéki tájak és tavak veszik körül, aminek valószínűleg az az oka, hogy a neve az indián Paiute szó, ami „Big Fish” vagyis „Nagy Hal”. A közeli területen található tavak és folyók népszerűek a pisztránghalászok körében; egész évben tele vannak szivárványos pisztrángokkal. Magának a városnak is nevezetes a történelmi múltja, amely vörös tégla épületekkel rendelkezik, amelyet korai mormon úttörők építettek.

Közvetlenül a Zion Nemzeti Park határain kívül fekvő Springdale kisváros tökéletes kiindulópont az amerikai legszebb nemzeti parkok felfedezéséhez.

A Zion Canyon biodiverzitású régiója rendkívül festői hely a túrázáshoz, a hegymászáshoz, a kanyonozáshoz, a kempinghez és a szép vidékek megcsodálásához is. A Salt Lake Citytől keletre fekvő, lenyűgöző Wasatch tartomány által védett Park City népszerű üdülőváros. A város az idegenforgalomra az 1860-as évekből származó ezüstbányászatának csökkenése után fordította figyelmét.

Most már két sípálya található itt, és a 2002-es Salt Lake City téli olimpián rendeztek is itt néhány eseményt. Park City lakossága kevesebb, mint 8000, de az idegenforgalmi szezonban jelentősen növekszik ez a szám.